28 april 2016

Optocht Koningsdag in Ooij.

Onder een stralende zon, maar met donkere wolken op de achtergrond gingen de leden van de drumband van schutterij Eendracht en hun koningspaar, samen met de muziekvereniging de Ooijse Toekomst woensdagmiddag van start voor een korte optocht door Ooij met de kinderen en hun versierde fietsen. De opkomst was klein, maar dat had waarschijnlijk te maken met de weersvoorspellingen. In plaats van het defilé op het Reiner van Ooiplein en de vendelhulde op die plek, was nu gekozen voor het clubhuis van SVO’68. Maar in de buurt van het clubhuis begon het regenen en daardoor kon ook daar de vendelhulde en het defilé geen doorgang vinden. Wethouder Sjaak Thijssen van de gemeente Berg en Dal opende daarna de door het Ooijse Oranjecomité georganiseerde kinderactiviteiten in het clubhuis zelf, nadat eerst het “Lang zal hij leven” en het Wilhelmus was gespeeld. zie de foto’s.DSC_9910koningsdag naam