3 april 2016

LENTECONCERT POLITIEKAPEL EN OOIJSE TOEKOMST op 10 april

Op zondag 10 april a.s. vindt in dorpshuis De Sprong in Ooij het Lenteconcert van Muziekvereniging Ooijse Toekomst plaats. Ooijse Toekomst nodigt elk jaar een gast uit, een orkest of koor uit de regio om samen het concert te verzorgen. Dit jaar is de Politiekapel op de uitnodiging ingegaan, wat betekent dat het een bijzondere muzikale middag belooft te worden. De Politiekapel Gelderland-Zuid is het muzikale visitekaartje van politiedistrict Gelderland-Zuid. Een woordvoerder van de kapel zegt het zo: “In een tijd waarin veiligheid steeds vaker centraal staat en de politie zich meer dan ooit moet laten zien, zijn wij het gezicht van ons district naar buiten toe. Door middel van onze muziek hopen wij de politie op een positieve wijze te vertegenwoordigen in de regio, maar – belangrijker nog – willen wij de schakel zijn tussen burger en politie. “  10 april, aanvang 15.30 uur, toegang is gratis.1 Politiekapel GLZ - beëdiging Apeldoorn

 

De Politiekapel, opgericht in 1947,  heeft twee afdelingen, die elk apart op zullen treden.

Het Tamboer-, Lyra- en Pijperkorps (kortweg het TLPK) staat onder leiding van Mike de Geest. Het korps is elk jaar onder andere te zien bij het Bloemencorso, de Nijmeegse Muziekdag en de Nationale Hulpverlenersdag. Het korps speelt uiteraard veel marsen, maar heeft ook ritmische stukken en shownummers op de lessenaar staan.

Het Harmonieorkest heeft een bezetting van hout, koper en groot slagwerk. Onder leiding van inspirerend dirigent Bart van Zutven geeft het orkest diverse concerten per jaar, waaronder met Kerstmis, het traditionele Nieuwjaarsconcert voor de bewoners van verzorgingshuis Joachim en Anna,  en op 5 mei in het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Beide orkesten zijn bij diverse marsen aanwezig, zoals de Vierdaagse en de Airbornemars. Het orkest brengt een breed scala aan muziek ten gehore. Klassieke concertwerken worden uitgevoerd, maar er is ook veel ruimte voor filmmuziek, musicalnummers, lichte muziek en concertmarsen.

 

Op 10 april zal eerst het TLPK optreden. Op het programma staan o.a. Japanese drummers van J. Schipper, Concentration in een arrangement van Mike de Geest,  Contrasten voor Lyrakorps van Egberts/Evers en Spanisch Bells van H. Evers.

Daarna neemt de dirigent van het orkest het stokje over en spelen zij o.a. de volgende stukken:  Ross Roy van J. de Haan, de ouverture uit  De Kalief van Bagdad van Boieldieu-Mol,  Selections from Disney/Pixar’s Up (Michael Giacchino) en  The Lord of the Rings (J. de Meij).

 

Na de pauze vervolgt de Ooijse Toekomst het programma. Het orkest was oorspronkelijk een fanfare, maar sinds er extra houtblazers zijn bijgekomen, zoals klarinetten en dwarsfluiten, is het orkest verdergegaan als muziekvereniging. Het orkest geeft veel concerten, vaak bij horecagelegenheden in en rond het dorp Ooij, en geeft acte de présence bij allerlei activiteiten die in het dorp plaatsvinden, zoals het Koningschieten, Koningsdag, Dodenherdenking en de Avondvierdaagse. Het orkest staat onder de enthousiaste leiding van Paul Vlieks en brengt op deze middag onder meer Camille van A. Waignein, Unter der Admiralsflagge (arr. G. Buitenhuis) en Het Land van Maas en Waal in een arrangement van A. Kuijpers. Bij de New Baroque Suite is het de moeite waard om op de klarinetsolo in het tweede deel, Air, te letten. In The second Suite for Military Band (G. Holst) kun je proberen of je, in het derde deel, de smid op zijn aambeeld hoort slaan.

 

Beide orkesten hopen dat u op deze middag samen met ons van de muziek zult komen genieten!

 

Het Lenteconcert vindt plaats in Dorpshuis de Sprong, Pr. Bernardstraat 3, 6576 BB Ooij.

Aanvang 15.30 u.

De toegang is gratis.

info@ooijsetoekomst.nl