9 maart 2016

Noodopvanglocatie Heumensoord stroomt gefaseerd leeg

Het COA heeft de gemeente Nijmegen en Heumen nader geïnformeerd over de sluiting van de noodopvanglocatie Heumensoord. Om het terrein per 1 juni op te kunnen leveren heeft het COA besloten om de aankomende periode de bewoners gefaseerd door te laten stromen naar andere opvanglocaties in het land. In principe zullen vanaf 2 mei aanstaande geen vluchtelingen meer opgevangen worden op de noodopvanglocatie Heumensoord. Het COA heeft de periode van 2 mei tot 1 juni nodig om de paviljoens gedeeltelijk af te bouwen. Een deel van de paviljoens blijft staan voor de Nijmeegse Wandelvierdaagse en de Special Olympics. Een ander deel wordt afgebouwd. De aankomende periode zullen bewoners gefaseerd doorstromen naar andere opvanglocaties in het land. Bij het overplaatsen naar andere locaties wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de fase van de asielprocedure waarin bewoners zich bevinden. Bewoners die al gestart zijn met de asielprocedure blijven zo lang mogelijk op de locatie vanwege hun asielprocedure; Bewoners die op korte termijn kunnen starten met de asielprocedure blijven ook zo lang mogelijk op de opvanglocatie ;Bewoners die niet meer voor 1 juni kunnen starten met hun asielprocedure worden doorgeplaatst naar andere opvanglocaties in het land. Medewerkers, bewoners, vrijwilligers en andere belanghebbenden zijn door het COA inmiddels op de hoogte gebracht van de sluitingsdatum van de noodopvanglocatie.DSC_9178-AZC-Heumensoord.