10 februari 2016

Rozenmaondag in Beek toch erg gezellig.

De organisatie van de Rozenmaôndag optocht besloot maandag tot de afgelasting van de optocht na overleg met de burgemeester en de  veiligheidsregio. Er zouden 50 wagens meedoen. ‘Het risico op windstoten van rond de 80 km/u tijdens de optocht en het wegrijden van de wagens naar maar liefst 23 verschillende plaatsen op een later tijdstip waar nog meer wind wordt verwacht, is te risicovol’, liet de organisatie weten. In 1990 was het voor het laatst dat de optocht in Beek-Ubbergen niet doorging.  Maar ondanks deze afgelasting waren er toch nog veel mensen naar Beek gekomen en er was zelfs één wagen ( van Cv “Nim er nog een” uit de Ooijpolder ), die alleen in tegenovergestelde  richting de route reed om vervolgens op het parkeerterrein van de Plus supermarkt hun “eigen feestje” te bouwen. Zij “claimden” dan ook de eerste prijs. En bij de Bleekster in het centrum van Beek, werd het nog erg gezellig. Er was muziek en het aanwezige publiek, waaronder de (jeugd-)prinsen van Beek en Kekerdom en de prinses van Berg en Dal, vermaakten zich uitstekend. zie de foto’s DSC_3153 Rozenmaondag naam