3 december 2015

Opening “Ruimte voor de Waal”.

Nijmegen en omgeving is klaar voor hoogwater. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) en burgemeester Bruls haalden donderdag een levensgrote duim uit een dijk als symbool voor het feit dat de Waal bij Nijmegen meer ruimte heeft gekregen. Door het graven van de geul en het verleggen van de hoogwaterkering is de kans op overstromingen voor Nijmegen en het gebied stroomopwaarts veel kleiner geworden. Als alle werkzaamheden zijn afgerond, op 28 maart 2016 (Tweede Paasdag), kan iedereen kennis maken met dit nieuwe stuk stad. Op die dag, bij de start van het buitenseizoen, vinden er op en rond het eiland verschillende activiteiten plaats die de mogelijkheden van het nieuwe rivierenpark laten zien. Vooraf aan de opening was er een “excursie” voor fotografen en journalisten door het gebied, die startte bij het Wijnfort.  Het eerste officiële gedeelte vond daarna plaats in de Bastion, een prachtige ruimte onder de nieuwe verlengde Waalbrug. zie de foto’s DSC_2827 Nevengeul naam