17 november 2015

81 bomen op Lentse Warande

Op de Lentse Warande worden de komende twee weken 81 iepen geplaatst.  Wethouder Harriët Tiemens plantte vanochtend het eerste exemplaar op de nieuwe kade. De 900 meter lange harde kade is een van de eyecatchers van het project Ruimte voor de Waal. De kade loopt langzaam af naar het water van de nevengeul (Spiegelwaal) en is bekleed met Portugees graniet. Betonnen zitranden op de kade vormen een natuurlijke tribune. Bovenaan de kade is een gedicht aangebracht van Dichter des Vaderlands, Anne Vegter. Als onderdeel van het landelijke waterveiligheidsprogramma Ruimte voor de Rivier, wordt in Nijmegen een vier kilometer lange nevengeul gegraven en een nieuwe waterkering aangelegd, zo’n 300 meter landinwaarts. Zo ontstaat in het hart van Nijmegen een langgerekt eiland in de Waal met ruimte voor wonen en recreatie, cultuur en natuur. Het eiland is te bereiken via drie nieuwe bruggen. Het project Ruimte voor de Waal bevindt zich inmiddels in een afrondende fase. Nog voor het eind van het jaar zijn de werkzaamheden voor de waterveiligheid afgerond.RHF201511170014 met naamsvermelding tbv social media