2 november 2015

Energiemaatregelen Schuttersgebouw de Vriendenkring.

In het kader van duurzaamheid en energie verbeterende maatregelen voor schoolgebouwen en multifunctionele accommodaties heeft de voormalige gemeente Ubbergen subsidies toegekend aan scholen en openbare gebouwen in 2014. Voor dorpshuis de Vriendenkring betekende dit dat wij subsidie kregen voor isolerende beglazing, isolatie van verwarmingsbuizen in ketelhuis, en de grootste post het leggen van 80 zonnepanelen op het dak van de Vriendenkring. In augustus zijn de verwarmingsbuizen ingepakt zodat er minder warmte verloren gaat. In september is de isolerende beglazing aangebracht vooral in de kleine zaal aan de oost zijde van het gebouw. Het meest zichtbare zijn de zonnepanelen die afgelopen week zijn aangebracht. Bij gelijke omstandigheden als de afgelopen jaren zal er per jaar ongeveer een opbrengst zijn van 15000 kWh per jaar. Wij danken W&W installaties, JC Jansen, WeijersEikhout voor de realisatie, en de voormalige gemeente Ubbergen voor de verkregen subsidie. Tekst Jasper Engelen.DSC_9575 Vriendenkring naam