10 oktober 2015

Expositie Paul Ernich in ’t Spijker te Beek.

Van zaterdag 10 tot en met zondag 18 oktober exposeert Paul Ernich uit Kekerdom, zijn nieuwste stillevens in Hotel ’t Spijker in Beek.  De expositie markeert een nieuwe weg in zijn ontwikkeling als schilder. Hij  begon met modern en abstract werk. Vijftien jaar geleden legde hij zich  toe op het klassieke realisme van de oude meesters uit de zeventiende eeuw. De laatste jaren verschoof zijn interesse. Zijn liefde voor het ambacht van de oude meesters bleef, maar de thematiek werd eigentijdser. Op deze zaterdagmiddag  feestelijk geopende expositie zijn bijna twintig schilderijen te zien van alledaagse voorwerpen in speelse, soms bijna abstracte opstellingen. Ze zijn zeer divers in grootte, vlakverdeling en kleurstelling. Hier krijgt u een idee. Een goed stilleven is een monument voor het moment, het laat de diepte zien van het alledaagse. Het is niet zo gemakkelijk te verwoorden, maar waar het om gaat is wat er gebeurt tussen de kijker en een schilderij, tussen u en zijn werk, aldus Paul.  Al zijn schilderijen zijn te koop en ze zijn elke dag te zien, van 10 tot en met 18 oktober. Hijzelf is beide weekenden aanwezig. zie de foto’s. DSC_3092 Paul van Ernich naam