1 oktober 2015

Eigenaar Millings sloopbedrijf hoort 6 jaar eisen.

De 47-jarige man (voormalig eigenaar van een autosloperij op het bedrijventerrein  het Molenveld in Millingen aan de Rijn) die ervan wordt verdacht met zijn 22-jarige zoon gestolen auto’s te hebben gestript en omgekat, heeft zijn strafeis gehoord. Tegen de “autosloper” is 6 jaar cel geëist. Zijn zoon moet, als het aan de officier van justitie ligt, 3,5 jaar achter de tralies. Het duo wordt ook verdacht van het kweken van wiet, bezit van wapens en meerdere kilo’s harddrugs. De vader, die al eens eerder werd veroordeeld voor soortgelijke vergrijpen, heeft daarnaast een 4-jarig beroepsverbod tegen zich horen eisen. Volgens de aanklager was het duo al zo’n zeven jaar bezig met hun praktijken toen ze in 2013 ontmaskerd werden. In woningen en bedrijfspanden in onder andere Wijchen, Millingen, Groesbeek, Nijmegen en in meerdere Duitse plaatsen werden 225 auto’s en 18.000 onderdelen in beslag genomen. Ook lag er veel cash en luxegoederen. Verder nam de recherche een geleaste Ferrari met een waarde van 150.000 euro mee. In totaal is volgens het OM 2,6 ton meer uitgegeven dan er inkomsten waren. De uitspraak wordt volgende week verwacht.DSC_3841politieactie