28 augustus 2015

Afsluiting Jeugddriedaagse in Ooij.

Donderdagmiddag was de afsluiting van de Jeugddriedaagse in Ooij. Dat gebeurde met een demonstratie van de Gebroeders van Brederode (Compagnie Brederode) met een spectaculaire demonstratie van oude wapens. Dat paste mooi bij het thema van de afgelopen dagen, dat geheel in het teken stond van ridders en kastelen. Tijdens de demonstratie werden antieke wapens getoond, waarbij duidelijk werd, dat ook in de riddertijd erg gevaarlijke, maar ook doeltreffende wapens werden gebruikt. I.v.m de regen moest de demonstratie in het clubhuis van SVO’68 plaatsvinden, maar het schieten met pijl en boog en de 5 voudige kanon, kon toch nog buiten plaats vinden. Na de demonstratie bedankte Martin de Winkel de gebroeders van Brederode voor hun prachtige demonstratie en natuurlijk alle mensen, die zich de laatste drie dagen voor dit evenement hebben ingezet. zie de foto’s.DSC_1933 Brederode naam