27 augustus 2015

Afscheidsconcert in het Sanhedrin van Museumpark Orientalis.

Aeide Mousa & Friends geven een groots afscheidsconcert in het Sanhedrin in Museumpark Orientalis. Aeide Mousa, het ensemble voor antieke en vroegmiddeleeuwse muziek, gaf in 1992 het eerste concert met muziek uit de Antieke Oudheid in het Bijbels Openluchtmuseum. Nu 23 jaar later, op 6 september 2015, treedt het ensemble voor de laatste keer op, weer in dit park, nu Museumpark Orientalis. Jan Groos, de muzikaal leider, heeft voor dit bijzondere concert alle musici die ooit bij het ensemble optraden om zich heen verzameld om samen een selectie uit het antieke/vroegmiddeleeuwse repertoire te brengen, dat de groep in de loop van de jaren heeft ontwikkeld. Het ensemble zelf treedt op in reconstructies van oorspronkelijke kleding en sieraden.
Na dit concert zijn de authentieke muziekinstrumenten en kleding met accessoires in een expositie in Orientalis te bezichtigen. Persfoto Aeide Mousa tbv 6 sept 2015