Vrijdag vond onder grote belangstelling en met ideale weersomstandigheden de intocht plaats van de 99e wandelvierdaagse. Op de kruising van de St. Annastraat en de Groenewoudseweg was het weer een gezellige drukte en de daar aanwezige politiemensen deden ieder weer op hun eigen manier mee met de feeststemming. In totaal hebben 40.092 personen de eindstreep gehaald en daarmee de 99e Vierdaagse van Nijmegen tot een succes gemaakt. Tijdens de 99e editie van de Vierdaagse is de 1,5 miljoenste Vierdaagsebeloning uitgereikt. Anne Timmermans (14) uit Ubbergen bleek de gelukkige te zijn. Zij ontving de beloning om 12.48 uur uit handen van de heer Ton Thomassen, Hoofd Financiën van Stichting DE 4DAAGSE, op start/finishterrein de Wedren. Anne heeft drie voltooide Vierdaagsen (30 km) op haar naam en werd geflankeerd door haar vader, die als begeleider meeliep.  Sinds 1909, het jaar waarin de Vierdaagse voor het eerst werd georganiseerd, wordt aan degenen die de prestatiemars tot een goed einde hebben gebracht, een Koninklijk erkende onderscheiding uitgereikt. Want dat is het Vierdaagsekruis: een beloning voor betoonde marsvaardigheid. zie de foto’s van de intocht dl 1deel 2;  deel 3deel 4deel 5deel 6deel 7. deel 8 DSC_5984 intocht naam