14 juli 2015

Presentatie “Kekerdomse en Millingse Waarden”

Dinsdagmiddag is in het Kulturhus “Den Ienloop” in Millingen aan de Rijn het boekje “ Kekerdomse en Millingse Waarden”, verhalen en interviews, gepresenteerd. Het boekje is ontstaan nadat toenmalig wethouder Leidy van der Aalst-Wolken van de voormalige gemeente Ubbergen  een aantal jaren geleden met bewoners van de diverse kerkdorpen in die gemeente Ubbergen gesproken had,  die ieder op hun beurt de prachtigste verhalen konden vertellen. Samen met het ROC Nijmegen, het Centrum Ouderen en Levensvragen en de bibliotheek Gelderland-Zuid werd het idee uitgewerkt om deze verhalen te schrijven en te bundelen. Door het ROC werd een cursus gegeven voor mensen, die zelf hun levensverhaal wilden schrijven en met behulp van een aantal leerlingen van de Havo Notre Dame des Anges, werden tevens een aantal mensen geïnterviewd. Dit gebeurde tijdens hun maatschappelijke stage. Alle mensen, die aan het boekje hebben meegewerkt waren aanwezig en sommigen van hen vertelden nog eens hun verhaal, zoals in het boekje wordt beschreven.  Wethouder Sjaak Thijssen presenteerde deze middag het eerste exemplaar, waarna het werd uitgedeeld aan de mensen die er aan hebben mee gewerkt.  Het boekje, dat inmiddels nr. 7 is,  is te koop voor 3 Euro in de bibliotheek te Millingen en Beek. zie de foto’s.DSC_7954 boekje naam