28 mei 2015

Persingen vreest invasie.

Het stond vandaag inb de krant, het was te horen op de radio en niemand weet wat het gaat worden. Een “invasie in Persingen”.Al meer dan 41.000 Facebookgebruikers zeggen dat zij op maandag 20 juli aanwezig zullen zijn bij een Sloveense panfluitsessie in Persingen, vaak het kleinste dorp van Nederland genoemd. Maar er is die dag helemaal geen panfluitevenement. Maar Facebook zegt van wel. Deze dag kunt u en uw kennissen/vrienden/familie intens genieten van onze hoog meester Pycuk Civorck’, staat er op de Facebook te lezen. Voor de duidelijkheid: de man bestaat niet, al hebben de lolbroeken voor hem zelfs een eigen Facebookpagina aangemaakt. Het evenement gaat dus niet plaatsvinden. Nu is het de vraag of de bezoekers, net als in Haren een paar jaar geleden, toch naar Persingen komen. Dat liep in Haren uit op rellen en vernielingen. Burgemeester Harry Keereweer, op de radio genoemd als de burgemeester van Persingen, zegt hier niets van te weten, maar hij wil het wel serieus oppakken. DSCF0101dl Persingen naam