18 mei 2015

Walter Kersten nieuwe koning B.U.B in Beek.

Op zondag 18 mei 2015 vond op de schuttersweide bij ’t Höfke het jaarlijkse koningsschieten van schutterij B.U.B. plaats.  Nadat de eerste schoten waren gelost door beschermheer de heer Schneemann, Keizer Martien Mahler en Koning Peter Janssen , werd er begonnen met het prijsschieten. Na het uitreiken van de prijzen waren er weer de spannende 3 minuten, die dit jaar wat minder spannend waren, omdat er zich in korte tijd 6 kandidaten voor het koningschot meldden.  De strijd voor het koningschap 2015-2016 werd dit jaar gehouden tussen Ronnie Braam, Coos Lamers, Jan de Jong, Anton Flintrop, Peter van Dijk en Walter Kersten. Het was een zeer spannende strijd, want de vogel wilde er maar niet af. Uiteindelijk werd bij het 344ste schot de strijd gewonnen door Walter Kersten. Bij het jeugdkoningsschieten werd de strijd gewonnen door Mark Bosman. Hij zal tijdens de a.s. kermis in het eerste weekend van juli de huidige jeugdkoning Dave van Steen opvolgen. Dat geldt ook voor Walter Kersten, die dan de huidige koning Peter Janssen zal opvolgen. Nadat de jeugdkoning Mark en aspirant-koning Walter de sjerp omgehangen kregen was er nog de vendelhulde en werd de echtgenote van de nieuwe koning thuis opgehaald voor de receptie bij Cafe Sous Les Eglises. zie de foto’s deel 1 ; deel 2; deel 3; deel 4; deel 5; deel 6  .DSC_9923koningskandidaten BUB naamOp de foto vlnr. Anton Flintrop, Peter van Dijk, Ronnie Braam, Coos Lamers, Jan de Jong, Walter Kersten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.