17 april 2015

Website voor Nijmeegse inzendingen finale European Green Capital Award online 2017

Vandaag is het interactief platform Nijmegengreencapital.nl live gegaan. Op deze website kunnen inwoners, bedrijven en instellingen in Nijmegen hun idee of initiatief over een duurzaam Nijmegen plaatsen. Bezoekers van de site kunnen ook stemmen op de leukste en meest originele inzending. De beste inzendingen maken kans op een plek in de Nijmeegse presentatie tijdens de finale van European Green Capital Award in de Britse stad Bristol. Nijmegen strijdt daar in juni met vier andere Europese steden om de titel ‘Groenste stad van Europa’.  De ideeën met de meeste stemmen gaan door naar de Nijmeegse Green Battle op 28 april. Daar kiezen tientallen vertegenwoordigers van Nijmeegse bedrijven, instellingen en verenigingen de eindwinnaar, die wordt opgenomen in de presentatie voor de internationale jury van de European Green Capital Award 2017 .European_green_capital_1

Finale

Den Bosch, Essen, Umea en Nijmegen zijn de vier kandidaten die na een voorselectie zijn overgebleven.  Zij meten hun krachten in juni in de groene hoofdstad 2015 Bristol. Na de presentatie op 17 juni zal de jury, met vertegenwoordigers van de Europese Commissie, op 18 juni de winnaar bekend maken. Dan is duidelijk of Nijmegen zich in 2017 European Green Capital mag noemen.

European Green Capital Award

Sinds 2010 reikt de Europese Commissie jaarlijks de Green Capital Award uit. Stockholm, Hamburg, Vitoria-Gasteiz, Nantes, Kopenhagen, Bristol en Ljubljana kregen al eerder de prestigieuze titel. In 2014 stond Nijmegen al een keer in de finale. Op initiatief van veel partijen uit de stad deed Nijmegen dit jaar opnieuw mee, en mede dankzij de sterke betrokkenheid  van inwoners, woningcorporaties, scholen, bedrijven en andere organisaties staat Nijmegen opnieuw in de finale.

Kijk voor meer informatie op: http://www.nijmegengreencapital.nl/