14 maart 2015

Eerste Nieuwscafé van De Gelderlander in De Mallemolen.

Vrijdag was de eerste editie van het nieuwe programma “Nieuwscafé van de Gelderlander in de Mallemolen in Groesbeek. Zo’n 60 bezoekers waren aanwezig om dit programma mee te maken, waar verslaggevers Geert Willems en Roeland Segeren een aantal mensen (Sjaak Thijssen, wethouder van de gemeente Groesbeek over zijn zorg om de zorg en de toekomstige afvalinzameling van de gemeente en Evert Ruiter en Jan Poelen over het zwembad de Lubbert)  interviewden en oud-burgemeester Paul Wilbers zijn Column voor las. Onder de geïnterviewden was ook zanger Arno Kolenbrander uit Millingen aan de Rijn, die tijdens het programma een aantal hits uit het verleden van het het Eurovisie Songfestival zong. Hoofdgast van deze sessie was Jaap Dirkmaat, o.a. van de vereniging Das en Boom en de Vereniging Het Nederlands Cultuurlandschap. Hij had een duidelijke visie over zijn kijk op de natuur en over het omstreden fietspad van de gemeente Groesbeek langs de spoorlijn, dat voor applaus van de bezoekers zorgde. zie de foto’s DSC_1701 Jaap Dirkmaat (Large)