19 februari 2015

Bart en Huub van den Bosch Grootste KnaGalmer 2015

Maandagmiddag, voorafgaand aan de Rozenmaondag in Beek, kreeg Bart van den Bosch, voorzitter van KNA en lid van KnaGalm,  de bijzondere onderscheiding als Grootste KnaGalmer van Beek. Deze onderscheiding werd voor de 5e keer uitgereikt aan een lid, welke net even “een toontje hoger kan blazen en de galm kan laten horen” die bij deze onderscheiding hoort. Ook was deze onderscheiding voor zijn broer Huub, maar die deed mee aan de Rozenmaondagoptocht. Beide personen zijn jongens, die al jaren in het carnavalsgebeuren zitten. Zij sleutelen o.a. de wagen in elkaar voor CV BEEKDEGEKSTUH  en CV Mag door de Beugel en maken de heks, die aan het einde van de carnaval in de brand wordt gestoken. Bart is “de spil” van de harmonie en “schuift” letterlijk en figuurlijk de boel bij elkaar. Omdat het hele gezelschap al 6 jaar voor de optocht ontvangen wordt bij Gerard en Astrid aan de van Hasseltstraat in Beek, werd de onderscheiding daar uitgereikt. zie de foto’s.DSC_9332Bart (Large)