13 februari 2015

Sleuteloverdracht gemeentehuis in Groesbeek.

Vanavond vond in het gemeentehuis van Groesbeek de sleuteloverdracht plaats van de sleutels aan de prinsen van de carnavalsverenigingen uit de huidige gemeente Groesbeek. Aanwezig waren de prinsen van Berg en Dal, Leuth, Beek, Ooij en Millingen aan de Rijn, alsmede de prinsessen van Groesbeek en Kekerdom met hun gevolg. Zij verzamelden  in eerste instantie  in de SOK-tent op het Marktplein in Groesbeek. Daar werden ze opgehaald door burgemeester Harry Keereweer met muziek van fanfare Jubilate Deo en nadat eerst een groepsfoto op het bordes van het gemeentehuis was gemaakt, ging het hele gezelschap naar de raadszaal, waar de “plechtigheid” plaats vond. De sleuteloverdracht is ieder jaar een symbolisch moment, waarbij de burgemeester ‘de macht’ voor 4 dagen uit handen geeft en bij de carnavalsverenigingen neerlegt. Dit jaar stond de overbrenging in het teken van de gemeentelijke fusie. Na de overdracht was er tijd voor een informeel samenzijn met een hapje en een drankje. zie de foto’s DSC_6674sleuteloverdracht (Large)