6 februari 2015

De Spar in Ooij sluit 28 februari voor een grote verbouwing.

De Sparwinkel van Looijschelder in Ooij ondergaat binnenkort een metamorfose en gaat  op zaterdag 28 februari om twaalf uur dicht om vervolgens op donderdag­morgen 12 maart om acht uur weer open te gaan. De klanten zullen daarna hun Spar nog nauwelijks herkennen. Alles in de winkel, van vloer tot plafond, de stellingen en koelingen zal worden vernieuwd. Ook de slijterij wordt aangepast en krijgt een glazen wand. Daarnaast wordt de winkel van 470 naar 550 vierkante meter uitgebreid. Dit kan, omdat men een deel van het magazijn bij de winkel gaat trekken. De slagerij wordt ‘semi-bemand’. Dat betekent dat er nog wel een slager is, maar het meeste vlees is voorverpakt. De huidige eigenaren, de broers Leo (68) en Eef (65) Looijschelder, doen een stapje terug en Leo’s zoon Peter (34) gaat de zaak in Ooij runnen. De Spar gaat de ruimte van de familie Looijschelder voor 15 jaar huren en brengt er een splinternieuw con­cept in, Spar 3.0 genoemd. Deze nieuwe formule wordt tot op heden nog maar in 5 andere Sparwinkels in Nederland toegepast. Het idee is om het wat oubollige imago van de buurtwin­kel, die net iets duurder is dan an­dere supermarktformules, hele­maal op te krikken. De klanten in Ooij kunnen tij­dens de tien dagen sluiting nog wel boodschappen van De Spar krijgen. Zij moeten dan de Sparwinkel in Leuth bellen en die bezorgt de spullen thuis.  Peter Looijschelder, de zoon van Leo, die nu nog de Sparwinkel in Leuth runt, zal daarna het bedrijf in Ooij gaan leiden. Zijn neef Johan Looijschelder krijgt dan de leiding over de Spar in Leuth en de Spar in de Weezenhof in Nijmegen. Tijdens de sluiting kan men terecht bij de Sparvestiging in Leuth en als men belt kunnen de dan bestelde boodschappen thuisbezorgd worden. De Spar in Leuth is gevestigd op het adres Kerkplein 9 en is telefonisch bereikbaar op 024-6631357. Op de foto de Sparwinkel, waar het allemaal begon.Spar 1 ansichtkaart