18 januari 2015

Explosie in Nijmeegse woning.

In een appartement aan de Slotemaker de Bruineweg in Nijmegen zijn zondagavond rond 19.00 uur uur een aantal explosies geweest, waarna brand is uitgebroken in de keuken. De bewoners waren niet thuis en de oorzaak is vooralsnog onbekend. In ieder geval was er geen gasaansluiting in de woning. Niemand is gewond geraakt en de twee bewoners van het pand waren ten tijde van de explosie niet thuis. Wel was er een kat in de woning, maar die is er heelhuids uit gekomen.De politie ontruimde uit voorzorg 30 omliggende woningen. Na een uur konden die bewoners weer terug naar huis. De brandweer was met 3 bluswagens ter plaatse en uit voorzorg was ook de traumahelikopter gewaarschuwd, maar die kon onverrichterzake terug naar de bases.  Ook een ambulance was ter plekke. De bewoners kwamen kort na de explosie ter plaatse en konden alleen maar constateren dat er veel schade was. De rijbaan was ter plaatse bezaaid met glas uit de woning.DSC_2110ontploffing (Large)