11 december 2014

Uitreiking Gouden Mispel 2014

Deze donderdag was de 9e uitreiking van de door de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap uit Beek georganiseerde “Gouden Mispel” in het Jachtslot te Molenhoek.   De eerste Mispel is uitgereikt voor het project Grebbelinie aan de  Provincie Utrecht, de Stichting Grebbelinie en de Gebiedscoöperatie O-gen!  De 2e Gouden Mispel uitgereikt aan Herr Georg Müller (Dld), voor zijn publicaties ‘Europe’s Field Boundaries’. Een uniek naslagwerk over landschapselementen. En de laatste Gouden Mispel is  uitgereikt aan Roel Winters, voor de realisatie van het landgoed De Langakkers. De Gouden Mispel wordt uitgereikt aan personen of organisaties die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de bescherming of ontwikkeling van het Nederlands cultuurlandschap. De onderscheiding De Gouden Mispel is in 2006 door VNC in het leven geroepen en wordt vervaardigd door kunstenaar Frans van Hintum. zie de foto’s DSC_3735 Gouden Mispel (Large)