2 december 2014

Veranderingen in zorg, werk en welzijn (MUG gemeenten)

Vanaf 1 januari 2015 verandert er veel op het gebied van zorg, werk en welzijn. De huidige WMO verandert en de gemeenten krijgen er taken bij die nu nog via de AWBZ lopen, zoals begeleiding en dagbesteding. Jeugdzorg gaat in zijn geheel naar gemeenten en met de nieuwe Participatiewet worden de gemeenten verantwoordelijk voor de begeleiding van mensen met een arbeidsbeperking naar werk of een dagbesteding. Wat betekenen deze veranderingen voor u? Hoe gaan de MUG-gemeenten om met de veranderingen en de extra taken? Bij wie kunt u straks terecht voor ondersteuning of voor een indicatie? En wat gebeurt er met uw PGB (persoonsgebonden budget)? De MUG-gemeenten vinden het belangrijk om u goed te informeren. Daarom organiseren ze op 10 en 11 december inloopbijeenkomsten voor alle inwoners. Tijdens de bijeenkomsten zijn onder andere medewerkers van de gemeenten, de Sociale Teams en de SVB (Sociale Verzekeringsbank) aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Locaties en tijdstippen (U kunt tussen 16.00 en 20.00 uur op ieder gewenst moment binnenlopen.)

  • 10 December: de Mallemolen, Kloosterstraat 11 in Groesbeek
  • 11 December: de Sprong, Prins Bernhardstraat 3 in Ooij

Heeft u vragen en kunt u niet naar de inloopbijeenkomsten komen? Dan kunt u tijdens kantooruren uw vraag telefonisch stellen via, 024 – 39 96 111. Of mail uw vraag naar wmo@groesbeek.nl of info@mugaanzet.nlmantelzorgster_460x180