17 oktober 2014

Traianuspenning voor rector Bas Kortmann van Radboud Universiteit Nijmegen..

Vanmiddag is in de St. Stevenskerk te Nijmegen, Bas Kortmann,  bij zijn afscheid als rector magnificus van de Radboud Universiteit, door de gemeente Nijmegen onderscheiden met de Traianuspenning. Deze werd hem uitgereikt door burgemeester Hubert Bruls, tijdens de rectoraatsoverdracht aan letterendecaan Theo Engelen uit Cuijk. Hij kreeg deze hoge Nijmeegse gemeentelijke onderscheiding, welke nog maar 2 keer eerder werd uitgereikt, omdat hij zich ‘ingespannen heeft voor de internationalisering van de Radboud Universiteit‘. Daarbij heeft hij, volgens de gemeente, Nijmegen als oudste stad van Nederland en als kennisstad gepromoot. Ook zorgde hij altijd voor de verbinding met de stad, dat tot uiting kwam door o.a  Radboud City op het Mariënburgplein in Nijmegen en de bronzen tegels op de  locaties in Nijmegen,  waar de universiteit eerder heeft gezeten. Deze overdracht vond plaats op de dag dat de Radboud Universiteit 91 jaar bestond.DSC_7133 Bas Kortmann (Large)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.