1 oktober 2014

Succesvol “Broodje Brandweer” voor senioren in Beek.

De Brandweer Gelderland-Zuid (ook de brandweer van de MUG gemeenten Millingen, Ubbergen en Groesbeek) hebben dit jaar op een bijzondere wijze aandacht besteed aan de Nationale Brandpreventieweken. Vandaag, woensdag 1 oktober waren 36 brandweerkazernes in de regio geopend voor thuiswonende senioren, die daar een lunch kregen aangeboden en tegelijkertijd werden voorgelicht over de gevaren van brand in huis. Het thema van de Nationale Brandpreventieweken is dit jaar: ‘Wat doe JIJ bij brand? Vluchten moet je oefenen!’ De lunches in de kazernes startten met een filmpje met een welkomstwoord van regionaal commandant Dennis van Zanten. Zo ook in Millingen, waar 40 senioren aanwezig waren en in Groesbeek, waar zich 50 senioren hadden aangemeld. In Beek waren er 84 aanwezig en daar werden ze toegesproken door Jeroen Janssen van de brandweer en Tanja vd Ven-Kersten van de Veiligheidsregio . Daarna konden ze tijdens de lunch vragen stellen aan de aanwezige brandweermensen. Ook burgemeester Paul Wilbers was aanwezig en hij maakte zich onder meer verdienstelijk door de aanwezigen van broodjes te voorzien. zie de foto’s van Beek.DSC_2619 broodje brandweer (Large)