18 september 2014

Herdenking 70 jaar bevrijding Beek-Ubbergen

Op woensdag 17 september wordt traditioneel de bevrijding van Beek tijdens de Operatie Market Garden herdacht. De door de Stichting Reünie Paratroopers georganiseerde herdenking van 70 jaar bevrijding vond vanavond onder prachtige weersomstandigheden plaats bij het bevrijdingsmonument in het Lt. John P. Foley plantsoen te Beek, m.m.v. de schutterij B.U.B. en de harmonie K.N.A. Vooraf was er een oecumenische kerkdienst in de R.K. Bartholomaeuskerk, gevolgd door een tocht naar het monument. Daar werden bloemen gelegd, o.a. door burgemeester Paul Wilbers van Ubbergen samen met de jeugdburgemeester Elian Lavrijsen , Bürgermeister  Guenter Steins van het Duitse Kranenburg, de burgemeester van het Hongaarse Körmed , Wiel Lenders, directeur van het bevrijdingsmuseum en vele anderen. Ter plaatse werd de adoptie van het monument door de leerlingen van de Biezenkamp overgedragen door de leerlingen van groep 8 aan groep 7 en lazen enkele leerlingen een eigen gedicht voor. zie de foto’s.DSC_7328 herdenking Beek (Large)