4 september 2014

Brand verraadt wietkwekerij boven restaurant.

In een pand aan de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal, waar ooit voormalig restaurant “Peerdehöfke” zat en waarin nadien diverse restaurants hebben gezeten met als laatste BLUF, is woensdagavond brand uitgebroken. Het vuur bevond zich op de bovenverdieping en bij de brand kwam veel rook vrij. Voor de brandweer van Groesbeek was het moeilijk om de brandhaard te vinden en daarvoor moest het plafond uitgebroken worden. In het pand zou op de benedenverdieping binnenkort een Grieks restaurant geopend worden. Vanmiddag was men daar nog druk aan het schilderen. Volgens de brandweer bevond er zich een wietplantage op de 1e verdieping. De brandweer van Groesbeek was met twee tankautospuiten en een ladderwagen aanwezig. Uit voorzorg was ook een ambulance aanwezig. Liander was aanwezig om de stroomvoorziening te controleren. Later werd een deel van  de Groesbeekse brandweermensen  afgelost door de brandweer van Ubbergen. zie de foto’s DSC_4723 brand Berg en Dal (Large)