10 juli 2014

HISTORISCHE BOOM IN DE SMORENHOEK GEVELD.

Donderdagmorgen werd een  ruim 200jarige beukenboom in de Smorenhoek te Beek geveld. De 3,2 ton zware boom moest wijken omdat hij door aantasting van een schimmel een gevaar was geworden voor de veiligheid. De boom heeft een rijke oorlogsgeschiedenis die door wijlen Henk Henderiks werd verteld en opgetekend. Er was ooit een tank tegen aangereden en de beide militairen vonden daarbij de dood. Het werd het boegbeeld van De Smorenhoek en werd zelfs verwerkt in de buurtvlag. Vele bijeenkomsten van de buurt werden bij de boom gehouden en vele jaren prijkte er tijdens de kerstdagen de kerstverlichting in. De Smorenhoek zal een ander gezicht krijgen, maar de herinnering aan de boom met z’n vele verhalen,  zal altijd blijven in de Smorenhoek. zie de foto’s.DSC_5321 Beuk (Large)