30 juni 2014

Streekgala in de Duffelt.

Zondag 29 juni was het weer Streekgala. Het festijn, wat ooit in de Ooijpolder was begonnen, ging deze keer aan de Ooijpolder voorbij en was alleen georganiseerd buiten dit gebied. Wel deden enkele bedrijven in de Duffelt mee. Maar het merendeel daarvan lag in Duitsland. Zo kon men beginnen met een ontbijt op de Zeelandschehof in Millingen aan de Rijn en daar waren ook wat activiteiten. Woon-werkgemeenschap de HomüscheMühl, dat net over de grens bij Millingen op Duits grondgebied ligt, had leuke workshops georganiseerd en kon men zelfs luisteren naar muziek, dat van planten afkomstig was. Informatiecentrum Keeken, de Gelderse Poort, eveneens in Duitsland, had haar deuren opengesteld voor bezoekers en bij tuinbedrijf Bolhuis in Millingen kon men de tuinen bezoeken en genieten van allerlei lekkernijen. De overige bedrijven, die wel genoemd werden, waren dicht. zie de foto’s (de rest volgt)DSC_9529streekgala (Large)