28 mei 2014

2 gewonden bij aanrijding Meerwijkselaan in Berg en Dal

Bij een frontale aanrijding op de Meerwijkselaan in Berg en Dal, zijn woensdag twee personen (de bestuurder en een passagiere) gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. Zij kwamen met hun auto uit de richting van het Afrikamuseum, toen zij vlak voor een bocht in botsing kwamen met een personenauto, die uit tegenovergestelde richting kwam en welke werd bestuurd door een inwoner van Groesbeek. Deze laatste heeft waarschijnlijk de bocht te ruim genomen, waardoor hij frontaal op de tegenligger botste. De brandweer van Groesbeek moest er aan te pas komen om het wegdek te reinigen. Beide voertuigen zijn zwaar beschadigd en afgesleept door takelbedrijf Houterman. De Meerwijkselaan is ter plaatse door de afscheiding van het naast gelegen fietspad erg smal en daardoor één van de gevaarlijkste wegen uit de omgeving. De weg is bijna 2 uur afgesloten geweest. zie de foto’s.DSC_4842aanrijding (Large)

3 Responses to 2 gewonden bij aanrijding Meerwijkselaan in Berg en Dal

 • Het is ook niet verwonderlijk dat dit soort ongelukken plaatsvinden. In het verleden was de Meerwijkselaan een redelijk goed te rijden verbindingsweg, Auto’s konden normaal passeren en de bochten waren ruim. Een enkele vernauwing vlak voor de zevenheuvelenweg. Maar de Overheidsorganen in Nederland hebben in hun wijsheid besloten het leven van automobilisten in zijn meest brede vorm het leven ernstig te verzuren en verplaatsing vrijwel tot een expeditie te maken.Lees in deze het artikeltje Inrichting van weg oorzaak ongevallen, dit in de Telegraaf van woensdag 28 Mei jl. pagina T6. Obstakels ? weg versmalling, rare bochten, drempels, paaltjes, stoepranden en grote keien etc.etc. goed voor ongelukken, kapotte banden, onbestuurbaar voertuig doordat het stuur uit je handen slaat etc. Het word tijd dat de Burger de Overheid aansprakelijk gaat stellen voor dit soort idiote wegaanpassingen.

 • Allereerst sterkte en beterschap voor de slachtoffers.
  Voor hetzelfde geld hadden er doden kunnen vallen!!

  Ik heb een soortgelijk voorval meegemaakt in een bocht op die weg alleen bleef het daarbij tot twee kapotte spiegels ( die van mij en die van de tegenligger).
  De beste man maakte de bocht toen ook nogal ruim en uitwijken ging dus niet meer.

  Het is een zeer gevaarlijke weg geworden na de versmalling. Auto’s passeren gaat al krap aan laat staan een auto en vrachtwagen of bus.
  Ik hoop dat deze weg opnieuw word ingericht zodat het voor automobilisten én fietsers een stuk aangenamer word om van deze weg gebruik te maken.

 • Ik ben het helemaal eens met bovenstaande reacties, levensgevaarlijke weg.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.