29 april 2014

Werkzaamheden Nijmeegse bruggen

Begin mei vindt noodzakelijk onderhoud aan beide Nijmeegse Waalbruggen plaats. De gemeente combineert de werkzaamheden zoveel mogelijk om langdurige verkeershinder te voorkomen. Het werk gebeurt bovendien in de rustige uren. De Waalbrug: Tussen 5 en 8 mei  wordt het asfalt op de Waalbrug gerepareerd. De werkzaamheden vinden ’s avonds laat en ’s nacht plaats. De brug is dan dagelijks tussen 20.00 uur en 6.00 uur gedeeltelijk afgesloten voor autoverkeer.  Stadinwaarts rijden auto’s en bussen over de busbaan. Vrachtverkeer wordt omgeleid via De Oversteek. Borden en verkeersregelaars informeren vrachtwagenchauffeurs. Staduitwaarts is één gewone rijbaan beschikbaar. Vrachtverkeer kan hier wel overheen.  Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden normaal gebruik maken van de brug.  Vanaf donderdag 8 mei begint Rijkswaterstaat vanaf 22.00 uur met het schoonmaken van de voegen op de Waalbrug. De werkzaamheden gebeuren met een rijdende afzetting. Verkeer kan hier enige hinder van ondervinden. Op vrijdag 9 mei 6.00 uur is de klus klaar.  De Oversteek: Tussen zaterdag 3 mei en zondag 4 mei ondervindt het verkeer op De Oversteek enige hinder vanwege werkzaamheden . De gemeente vervangt dan een lichtmast en verplaatst sensoren die de trillingen van de brugtuien meten.  Tijdens de werkzaamheden blijft in ieder geval één rijbaan richting noord en één rijbaan richting zuid open. Daarnaast vinden op dinsdag 6 mei en woensdag 7 mei, tussen 10.00 en 15.00 uur, schoonmaakwerkzaamheden plaats. Het gaat om het verwijderen van graffiti en onkruid. Het verkeer heeft hier geen last van.DSC_6034Waalbrug (Large)DSC_6321DO4  Oversteek (Large)