28 april 2014

Verregende 34e editie van De Vrije Markt – Leuth

Zondag 27 april werd in Leuth voor de 34e keer De Vrije Markt georganiseerd. De vrijwilligers en standhouders hielden s’morgens hun hart vast. Regen en nog eens regen. Dat voorspelde niet veel goeds. Toch was de bezetting met 92 kramen bijna volledig bij de start. 30 kramen in zaal  ‘De Vriendenkring’ en 62 kramen buiten op het plein. Veel jeugd kwam er niet opdagen dus het springkussen bleef opgevouwen en opgeborgen. De markt wordt jaarlijks door VVLK georganiseerd en met de opbrengst worden aktiviteiten voor de eigen voetbaljeugd bekostigd. Deze opbrengst viel door de langdurige regenval en daardoor minder bezoekers deze editie wat tegen. In de tegenslag bleek maar weer eens de kracht van deze markt want toch waren de standhouders over het algemeen tevreden en gaven aan volgend jaar weer terug te komen. Niet vanwege de hoge opbrengst maar:  “het is hier altijd super gezellig”. Geen wonder dat men dit jaar adverteerde met de slogan “De gezelligste jaarmarkt in de regio”. Marktkramenleverancier Van de Wal werd door het marktcomité en VVLK nog extra bedankt voor hun jarenlange bijdrage aan de markt.
Een mooi nieuw sponsorbord werd overhandigd aan medeeigenaar Martin van de Wal. Het bord krijgt straks een mooie plaats langs het nieuw aan te leggen hoofdveld van VVLK. zie de foto’s.DSC_3596 vrije markt (Large)