27 april 2014

Koningsdag in Ooij.

Koningsdag in Ooij begon ook dit jaar weer met een kindervrijmarkt op het Reiner van Ooiplein in Ooij, gevolgd door een optocht door het dorp met versierde fietsen en met muzikale medewerking van  muziekvereniging de Ooijse Toekomst en de drumfanfare van schutterij Eendracht Ooij. Aansluitend was er een defilé op het Reiner van Ooiplein, waarbij de gedecoreerden van de afgelopen jaren aanwezig waren, inclusief Zeger Stappershoef, die vrijdag een lintje had gekregen. Daar werd ook een vendelhulde gebracht door schutterij Eendracht.  Na het defilé was het plein voor de kinderen. De spelen op het plein stonden deze dag geheel in het teken van het boerenleven. Zo was er kaashappen, koemelken, klompenrace, piepers sorteren, enz. enz. , terwijl er tevens een tocht per huifkar kon worden gemaakt.  Op het plein waren schapen en konijnen, alsmede een kalfje aanwezig van schapenhouderij Wilbert Verriet. De ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden vermaakten zich intussen op het terras. Er was voldoende eten en drinken voor de kinderen. Baukje Arens, Niek Verhoeven en Sven Verriet kregen elk een prijs voor de mooist versierde fiets. Aan het einde van de middag was er een ballonnenwedstrijd en werden de prijswinnaars van de wedstrijd van vorig jaar bekend gemaakt. De 1e prijs was voor Tim Verhoeven, wiens ballon in Noordeloos terecht was gekomen. De tweede en derde prijs gingen naar Sem van Brück en Indi Koppens. Aan het einde van deze goed georganiseerde middag was er voor elk kind een prijs.  zie de foto’s DSC_3290koningsdag Ooij (Large)