25 april 2014

Herdenking bij oorlogsmonument Leuth met groep 6 Bijenveld.

Dit jaar heeft groep 6 van basisschool ’t Bijenveld in Leuth voor het eerst het oorlogsmonument van Leuth, bij de Remigiuskerk, geadopteerd. En vandaag gingen ze aan de slag om de omgeving schoon te maken en daarbij de slachtoffers uit de oorlog te gedenken, samen met Wim Megens en Annelies Zegers van het herdenkingscomité uit Leuth. Nadat de leerlingen in de school de foto’s van Wim Megens hadden bekeken, kwamen ze gezamenlijk naar het Kerkplein, waar ze gelijk met het schoonmaken begonnen. Daarbij maakten de kinderen een bloemstuk omdat vervolgens bij het monument te leggen. Op een lint werden alle namen van de leerlingen geschreven en dat zal ook bij de komende herdenking op 4 mei getoond worden. Juf Beate had de leiding over de kinderen, die allemaal erg enthousiast waren. Het is de bedoeling dat deze herdenking in de toekomst elk jaar op de laatste vrijdag voor de meivakantie zal gaan plaats vinden, elke keer met een nieuwe groep 6. zie de foto’s.DSC_1954oorlogsmonument (Large)