24 april 2014

Blonde Pater Hands up voor KIKA.

Van donderdag 24 april tm zondag 4 mei (meivakantie) is er een speciale KIKA week in “de Blonde Pater” aan de Houtstraat in Nijmegen.  De actie startte donderdagmorgen met ongeveer 30 kinderen uit groep 5 van de St Stevensschool uit de Nijmeegse Benedenstad. Zij hadden van te voren op school hun eigen handje nagetrokken, uitgeknipt en versierd. Tijdens deze kick-off op donderdag 24 april kwamen zij naar De Blonde Pater om hun versierde handjes op te hangen of te plaatsen. Daar werd ook officieel een lint doorgeknipt, als start van deze actieweek.  Initiatiefneemster is Laetitia van Wachtendonk uit Ubbergen, oud-werkneemster van De Blonde Pater en zij ontving dan ook de kinderen bij de Blonde Pater. zie de foto’s.DSC_1108kika (Large)

Gedurende deze hele periode kunnen kinderen hun versierde handje voorzien van hun naam, adres, leeftijd, e-mail en telefoonnummer in de BP komen brengen en ophangen. De mooiste handjes worden uitgekozen op zondag 4 mei om 16 u. De hoofdprijs is een nieuwe Cube kinderfiets ter waarde van € 349,- ter beschikking gesteld door Jan Kooij 2wielers. Andere prijzen zijn: 3×2 toegangskaarten voor Ouwehands Dierenpark, 6 toegangskaarten voor park Tivoli in Berg en Dal, 2x bon van € 10,- voor Den Tol Pannenkoekenrestaurant en laserquesten met je vriendjes in Nijmegen centrum.

 

Een like en share actie

Al die mooi versierde handjes in de BP levert natuurlijk een fantastisch beeld op! Onder de FB / Twitteraars wordt een like en share actie gehouden. ‘Maak een mooie foto van Hands Up! 4 KIKa, tag ‘Blonde Pater’ en post deze op FB / Twitter’. Onder deze mensen wordt een lunchbon van De Blonde Pater verloot, een gesigneerd boek van Frank Boeyen en een dagje welness op de Saunaboot van Mill van Fitland voor twee personen .

Onderdeel 2

Tijdens Hands Up! 4 KiKa is er een speciale KiKa menukaart. Er is een grote frambozensap, een KiKa broodje, een KiKa salade en speciaal voor de kleine bezoekers: een KiKa muffin met smarties. Afhankelijk van het gerecht of sapje gaat € 1,- of € 0,50 naar KiKa. De gasten van de BP steunen op deze manier op een budgetvriendelijke wijze dit goede doel. En De Blonde Pater verdubbelt elke euro die op deze manier voor KiKa wordt opgehaald!

 

Initiatiefneemster is Laetitia van Wachtendonk, oud-werkneemster van De Blonde Pater. Zij gaat op 2 november samen met ruim 90 andere hardlopers voor KiKa de NY Marathon lopen. Vorig jaar haalde Run for KiKa NY meer dan € 900.000,- op. Dit geld wordt geïnvesteerd in onderzoeken naar o.a. minder agressieve behandelingen. De huidige chemo`s zijn dusdanig zwaar en agressief dat kinderen die vandaag genezen zijn verklaard op latere leeftijd alsnog bepaalde orgaandefecties kunnen krijgen. KiKa streeft van een genezingskans van 75% nu naar een genezingskans van 95% in 2025.