23 april 2014

Oranje Fonds reikt eerste Buurtcadeau uit in Beek-Ubbergen

Het Oranje Fonds, het nationale fonds voor sociale initiatieven, verrast Het Dierenweitje met een Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. € 3.000. Dit is het eerste Buurtcadeau dat het Fonds uitreikt in Beek-Ubbergen. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs. Op woensdagochtend 23 april nam Brechtje de Groot, buurtbewoonster, de cheque in ontvangst in aanwezigheid van buurtbewoners en het bestuur/vrijwilligers van de dierenweide.  Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.  Daarnaast verrast het Oranje Fonds in de buurten waar de Straatprijs valt, een lokale organisatie met het Oranje Fonds Buurtcadeau. Binnen de doelstelling van deze organisatie krijgen zij € 3.000 te besteden. Zo hebben niet alleen deelnemers van de Nationale Postcode Loterij profijt van de Straatprijs, maar ook andere omwonenden.  In Beek-Ubbergen zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. “Van het geld van het Oranje Fonds gaan een picknicktafel en bankjes plaatsen”, aldus Ellen van Broekhoven, bestuurslid van Het Dierenweitje. “Zo kunnen de bezoekers en aanwonenden van de dierenweide er gezellig samenkomen.”  Het Oranje Fonds is het nationale fonds voor sociale initiatieven. Per jaar besteedt het fonds ongeveer € 30 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en Vrienden van het Oranje Fonds. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. zie de foto’s. DSC_0867oranjefonds (Large)