19 april 2014

BSB oefent op de Waal in Nijmegen.

De Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten ( een speciale eenheid van de Koninklijke Marechaussee die behoort tot de Special Forces van Nederland) heeft vrijdagmiddag een oefening gehouden op de Waal in Nijmegen.Het ging om een oefening waarbij een ontvoerde ‘VIP’ ( Very Important Person, zeer belangrijk persoon) bevrijd moest worden op de Pannenkoekenboot.. Nadat er zogenaamd iets ‘mis’ ging en gemaskerde mannen zich op de Pannenkoekenboot hadden verschanst volgde de operatie van de BSB. Met behulp van een helikopter werden 7 BSB-medewerkers op de Pannenkoekenboot afgezet om vervolgens de ontvoerde persoon te ontzetten. Daarbij werden ook .een aantal speedboten ingezet. De actie was vanaf de Waalkade te volgen. Rond 13.00 uur grepen de BSB-militairen midden op de Waal in. De dropping op de boot en de bevrijding namen nog geen 5 minuten in beslag. In totaal waren ongeveer 50 mensen betrokken bij de oefening. Foto Mario Verstege   Zie filmpjeoefening Waal