15 april 2014

Mysterieus optreden op schoolplein blijkt promotiestunt Nationale Sportweek!

Donderdag 27 maart stond het schoolplein van de Biezenkamp in Beek eventjes op zijn kop. Dansschool DenD en de freerunninginstructeurs van Parkour Movement gaven een spetterende demonstratie weg. De aanwezige ouders zullen zich wel af hebben gevraagd waar deze gratis show toe diende.  Ging dit om het promoten van de leuke danslessen van de dansschool of de gratis open trainingen van het freerunnen, of toch om iets anders? Dat klopt! Deze demonstratie is een voorproefje van de Nationale Sportweek die tussen 19 en 26 april in de gemeente Ubbergen plaatsvindt, met steun van NOC/NSF en de Gelderse Sportfederatie. Om te beginnen organiseert de gemeente op zondag 20 april van 12.30u tot 15.30u de ‘Move it UBB!’ Sportsnuffelmarkt  in en rondom het Kulturhus in Beek voor de jeugd tussen 8 en 16jr. Op deze markt kun je snuffelen aan sportieve activiteiten zoals dansen, freerunnen, kickboksen, pannavoetbal en nog veel meer! Tijdens de rest van de week kun je gratis een open les volgen op diverse locaties in Ubbergen, zoals op bij Manege Ebbers op donderdag 24 april tussen 14.30u en 15.30u en de hele week bij  BVC ’12.  Vanaf 9 april kun je op een aantal plekken in de gemeente (waaronder de Biezenkamp, Kulturhus Beek en gemeentehuis Beek) een stempelkaart ophalen, waarmee je tijdens de Sportsnuffelmarkt en Nationale Sportweek stempels kunt verzamelen als je bij een activiteit of open les bent geweest. En ook op de Sportsnuffelmarkt zelf zullen er nog genoeg exemplaren voor je klaarliggen. Een ingeleverde volle stempelkaart levert een heuse medaille op. Meer weten? Kijk op de facebookpagina: https://www.facebook.com/pages/Move-it-UBB.  Daar worden de laatste nieuwtjes rondom de Nationale Sportweek bijgehouden, dus houdt het in de gaten!