6 april 2014

Rustige demonstraties in Nijmegen.

De gelijktijdige demonstratie en manifestatie pro en contra Geert Wilders in Nijmegen zijn rustig en zonder echte incidenten verlopen. Door de politie zijn 8 demonstranten aangehouden Zij probeerden volgens de politie de confrontatie op te zoeken. De 8 konden zich niet legitimeren en werden vervolgens aangehouden en overgebracht naar het Hoofdbureau. De pro-Wilders demonstranten vertrokken even na 13.00 uur, vanaf het Kronenburgerpark, waar ze zich verzameld hadden, via de Parkweg, Doddendaal, Bloemerstraat naar het Hoofdbureau van politie, waar twee van de demonstranten aangifte deden tegen burgemeester Hubert Bruls, die vorige week mensen had opgeroepen om met hem samen aangifte te doen tegen Wilders. Een handjevol demonstranten bleef op hen wachten voor het bureau, waar ze omstreeks 15.00 uur weer naar buiten kwamen. Daarna loste de groep zich op. Op de Ganzenheuvel, in de Nijmeegse Binnenstad had zich de andere groep verzameld en zijn vulden hun demonstratie met toespraken en muziek. Daar deden zich geen incidenten voor. De politie was goed vertegenwoordigd en kon over het algemeen alleen maar constateren, dat het goed ging. zie de foto’s.DSC_5451demo Wilders (Large)

 

zie filmpje Nieuws uit Nijmegen