30 maart 2014

Gallowaykalfje geboren in de Jonkmanshof.

In het natuurgebied Jonkmanshof aan de Kerkdijk in Ooij is deze zondag een stierkalfje geboren bij de Galloways. Vorige week is daar een Gallowaykoppeltje met een kalf van vorig jaar geplaatst door FREE Nature.  Men ging er van uit dat de drachtige koe over ruim een maand zou moeten kalven, maar vanavond omstreeks 18.30 werd het kalf al geboren. Aan deze geboorte wordt nu , net als vorig jaar, een prijsvraag verbonden in de vorm van het bedenken van een naam en de winnaar wordt beloond met een pakketje wildernisvlees.  De naam van de moeder is” Funda van de Millingerwaard”. De achternaam van  het kalfje word “van het Jonkmanshof”. De voornaam moet met een F beginnen. De winnaar van de leukste naam krijgt een pakketje wildernisvlees van 5 kg. Een leuke naam kan worden gezonden aan Wilbert Verriet, de kuddebeheerder van FREE Nature,  wilbert.verriet@freenature.nl zie de foto’s.DSC_3541kalf (Large)