28 maart 2014

Ruimte voor de Waal bij Lent.

De Waal bij Lent (Nijmegen) krijgt meer ruimte door de dijk zo’n 350 meter landinwaarts te verplaatsen. In het nieuwe buitendijkse gebied wordt een grote nevengeul gegraven. Hierdoor ontstaat er een eiland in de Waal. De meeste huizen aan de waalzijde van de dijk blijven staan op het eiland dat wordt ontsloten door een nieuwe brug over de geul. Op het eiland is ruimte voor nieuwe stedelijke ontwikkeling.  In het binnendijkse gebied aan de noordzijde wordt de Waalsprong gerealiseerd, hier breidt de gemeente Nijmegen de stad flink uit. En aan dat plan wordt volop gewerkt. Bijna dagelijks zijn de veranderingen zichtbaar. De Berg en Dalse fotograaf Onno Swart heeft de ontwikkelingen in dat gebied de afgelopen periode weer past gelegd. Zie de fotoreportage.DSC_5062 Lent (Large)