26 maart 2014

Rennen voor ’t Woldhuis op de Biezenkamp.

De leerlingen van groep 7 van basisschool de Biezenkamp in Beek hielden woensdagmiddag weer de jaarlijkse sponsorloop voor ’t Woldhuis. Al vele jaren gaan scholieren van de Biezenkamp in groep 7 naar het Woldhuis in Apeldoorn, een natuurwerkweek waarbij de kinderen voorafgaand aan die week, natuurlessen op school krijgen en een werkmap maken en in de week zelf op het landgoed overnachten en allerlei activiteiten in de natuur doen. Ontzettend leuk en leerzaam. Vandaag konden de leerlingen 10 rondjes rond de school rennen om zo geld te verzamelen voor hun verblijf in het Woldhuis. En daar waren natuurlijk ook winnaars bij. Maartje van Broekhoven had als eerste de 10 rondjes gelopen bij de meisjes en Daan Leenders was de winnaar bij de jongens. zie de foto’s

DSC_1175 Biezenkamp (Large)

Het Woldhuis  is vrij uniek in haar aanbod qua natuureducatie. Vroeger  gingen ze vijf dagen naar het Woldhuis, maar helaas is het project dusdanig duur (geworden) dat groep 7 dit jaar nog maar drie dagen (twee overnachtingen) kan gaan. Om ervoor te zorgen dat deze natuurervaring voorlopig gefinancierd kan blijven worden, is er het plan opgepakt om fondsen aan te gaan schrijven en daarvoor worden ervaringsverhalen van (oud)leerlingen gezocht. Wie vindt het leuk om hier iets over te zeggen/schrijven. Dat kan via mail : babsenbart@hotmail.com
Sponsorloop de Biezenkamp

Woensdag 26 maart werd op Basisschool de Biezenkamp een sponsorloop gehouden.
Deze werd gehouden door de kinderen van de groepen 7.
Dat deden we voor de natuurwerkweek in het Woldhuis, waar we later in het jaar naar toe gaan.
De kinderen moesten in een half uur tien rondjes om de school rennen, per rondje kregen we een stempel op onze stempelkaart.
Voor het aantal gelopen rondjes kregen we geld van onze sponsors die we zelf hebben gevraagd.
Voordat we begonnen kregen we een warming-up van Max Meskendahl(10).
Het startsein werd gegeven door de directeur Jolanda Kleinman.
Vervolgens starten de kinderen in groepjes van zes.
Maartje van Broekhoven(10) was de eerste van de meisjes en Daan Leenders(11) van de jongens die binnenkwamen(na 10 rondjes).
Uiteindelijk is het eindbedrag dat we hebben opgehaald ongeveer 1800 euro.
Tot slot kregen we een appeltje voor de dorst en gingen de kinderen met een tevreden gevoel naar huis.

Tekst: Maria Baron en Julia Strik.