8 maart 2014

Haken voor Stichting EarlyBird in Kulturhus.

Een groep dames  heeft vrijdagavond in het Kulturhus te Beek gehaakt voor Stichting EarlyBird Fotografie. Stichting Earlybirds Fotografie zet zich geheel belangeloos in voor ouders met een te vroeg geboren kindje in het ziekenhuis. De 100 fotografen (zij maken de foto’s) zetten zich allen vrijwillig in voor deze kindjes en ouders om hen in een periode, die veel angsten en zorgen kent, een lichtpuntje te schenken. Foto’s die belangrijk zijn voor de ‘verwerking’ van deze heftige periode. De lichtomstandigheden in ziekenhuizen zijn vaak moeilijk waardoor ouders snel donkere foto’s hebben. Zij leggen deze periode om een mooie liefdevolle manier vast voor ouders en voor het kindje zelf. Dit alles tijdens de dagelijkse routine. Er zal dus niet worden geposeerd en het kindje zal zo min mogelijk extra belast worden. De gezondheid en rust staan altijd bovenaan. Waar wordt voor gehaakt? Wel, er wordt gehaakt voor (extreem) prematuurkindjes en vlinderkindjes. NiCu is voor de Neonatologie Intensive Care Unit (NICU) waar de extreem premature kindjes liggen. Hiervan zijn er ongeveer 10 in Nederland. Het vogeltje is zonder vulling, zodat er minder kans op bacteriegroei ontstaat. Daarnaast is het vogeltje wat kleiner en zijn de staartjes minder lang, zodat het vogeltje geschikt is voor de allerkleinsten. Earlybirdje is voor de andere prematuurkindjes. Deze vogeltjes komen ook in couveuses of in een wiegje op de gewone Neonatologie afdeling. Vlindertje wordt in duo’s gehaakt. Deze vogeltjes zijn voor de ouders van vlinderkindjes, kindjes die vanaf 20 weken geboren worden en niet verenigbaar zijn met het leven. Er worden er twee gehaakt, zodat er eentje bij de ouders kan blijven en eentje bij het kindje. De dames die in het Kulturhus aan het haken waren, hadden elkaar via Facebook gevonden. zie de foto’s.

DSC_6671Earlybird (Large)