1 maart 2014

Laatste sleuteloverdracht in de gemeente Ubbergen.

Vrijdagavond vond de laatste sleuteloverdracht plaats van de Carnavalsverenigingen in de gemeente Ubbergen. Dit ging deze keer anders dan anders. Vorig jaar werd beloofd, dat de laatste sleuteloverdracht zou plaats vinden in het gemeentehuis van Ubbergen, maar dat ging niet door. In plaats daarvan vond een z.g. “balkonscène” plaats en kregen de aanwezige prinsen uit de kerkdorpen Berge en Dal, Kekerdom, Leuth, Ooij en Beek, de sleutel uitgereikt door locoburgemeester Leidy van der Aalst, op het balkon aan de voorzijde van het gemeentehuis. Helaas voor de aanwezige carnavalisten op de Rijksstraatweg was het verloop van deze sleuteluitreiking slecht te zien, omdat men vergeten was om verlichting aan te brengen op het balkon. Na de balkonscène ging het hele gezelschap in optocht naar de feesttent op de Kerkberg, waar de rest van de handelingen m.b.t. de sleuteluitreiking plaats vonden. De aanwezige prinsen en prinses hadden allemaal op hun manier een toespraakje en eventueel cadeau voor de nestor van de gemeenteraad. Paul Ekelschot, die burgemeester Paul Wilbers verving. Het werd verder een gezellige avond. zie de foto’s

DSC_1864sleutel (Large)