2 december 2013

Theo Verstege overleden.

Vanmorgen bereikte ons het droevige bericht,  dat Theo Verstege uit Ooij, op bijna 70 jarige leeftijd, is overleden. Theo was jarenlang de secretaris van de Ooijse schutterij Eendracht en erelid en daarbij oud-secretaris en huidig bestuurslid van de schutterskring Rijk van Nijmegen – de Betuwe. Voor zijn verdiensten kreeg hij o.a. de erepenning van de gemeente Ubbergen in brons uitgereikt, maar ook de zilveren draagpenning van de Federatie Rijk van Nijmegen-De Betuwe. We wensen zijn vrouw Ans en beide zoons en schoondochters, alsmede de rest van de familie en vrienden, heel veel sterkte en kracht toe in deze moeilijke tijd.

DSCF9580 (2) (Large)

Op woensdag 4 december is om 19.00 uur een avondwake in de St Hubertus kerk te Ooij.  Op donderdag 5 december om 11 uur zal de uitvaart met schutterseer plaatsvinden. De schutterij zal Theo naar de Hubertuskerk begeleiden.  Na afloop van de kerkdienst zal er om 13.30 een crematiedienst volgen in Nijmegen. Theo Verstege (Large)

Afscheid van Theo Verstege met Schutterseer

Op donderdag 5 december is afscheid genomen van Theo Verstege de oud secretaris van Schutterij Eendracht Ooij. Theo was 3 jaar ziek en kon deze strijd niet winnen. Hij had zelf de stille hoop dat hij zijn 70e verjaardag mocht beleven op zondag 8 december 2013. Het mocht niet zo zijn. Theo is vanaf zijn huis door de gehele schutterij begeleid naar de RK kerk H. Hubertus in Ooij. Tijdens de plechtige H. Mis werd Theo herdacht door zijn zoon Maurice en diens vrouw Monique. Na de H. Mis werd Theo door de Kringvoorzitter Hans Schreven geëerd als een harde werker binnen het bestuur van de Kring Nijmegen en de Betuwe van Schutterijen en Gilden. Daarna werd Theo herdacht door Wim Heinen voorzitter van de Eendracht. Hij prees hem voor zijn enorme inzet voor Schutterij Eendracht. Hij is daar Koning geweest, Erelid, Oud secretaris over een lange periode van bijna 40 jaar, drager van de Zilveren penning van de Kring Rijk van Nijmegen en de Betuwe, drager van de zilveren Kroon van de Gelderse Federatie, Officier van de nobele Orde van de Papegay en drager van de erepenning in brons van de gemeente Ubbergen. Hij sprak de waardering uit voor zijn vrouw en kinderen die hem tot het laatst thuis verzorgd hebben. Na de kerkdienst is Theo ter crematie overgebracht naar het Jonker Bosch te Nijmegen. In het crematorium werd Theo op een voortreffelijke wijze herdacht door zijn zoon Theo. De Kerkdienst en dit afscheid werd op een waardige wijze begeleid door Pastoor Henk Janssen van onze parochie.

Wij zullen Theo altijd gedenken als een bijzonder lid, bestuurslid en erelid, die de slagzin van de Schutters- en Gilden verenigingen, Broederschap Trouw en Dienstbaarheid hoog in het vaandel had staan.

W. Heinen  schutterij Eendracht Ooij.

7 Responses to Theo Verstege overleden.

 • Fam. Verstege: Wij wisten dat Theo heel ernstig ziek was, maar zo snel, dat hadden we niet verwacht Wat een droevig bericht. Wij wensen Ans en de gehele familie heel veel sterkte in deze zeer moeilijke tijd. Namens ons,Piet en Mariska Leensen uit Heeze (voorheen Ooij).

 • Familie Verstege,
  Van harte gecondoleerd met het verlies van een groot man! Zijn onuitputtelijke inzet voor met name schutterij Eendracht was enorm.
  Jullie verliezen in hem een fijne man,vader, zoon en broer. Heel veel sterkte bij het verwerken hiervan. Geert en Myriam Janssen

 • fam.Verstege,
  Met oprecht medeleven, leven wij nu met jullie mee. Een markant persoon voor Ooy, die veel voor de Ooyse gemeenschap betekend heeft, vooral voor de schutterij.

 • Ans en Familie Verstegen ,

  Waar woorden tekort schieten en verdriet niet te beschrijven is ,
  Wensen wij jullie alle kracht en troost in deze moeilijke tijd .

  Hannie en Henk Janssen ( Neer )

 • Beste familie Verstege,

  Heel veel kracht en troost in deze tijd.

  Rob en Ineke Daamen van de appeltjes die hij wekelijks kwam kopen.

 • Theo was mijn neef ,erg jammer ik heb hem al jaren niet gezien

 • beste ans en fam.gisteren liepen wij in bemmel en kwamen daar een colaga tegen van de reinbouw. en hij vertelde ons het dat theo overleden was.wij zijn daar erg van geschrokken wij wensen jullie heel veel sterkte..henk.riekieterbeest

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.