4 oktober 2013

Ubbergen zoekt een kinderburgemeester.

DSC_6087naam Bijenveld (Large)De gemeente Ubbergen heeft jarenlang voor de scholen een project “jeugdgemeenteraad” georganiseerd. De kinderen van de groepen 8 van de scholen in Leuth, Ooij en Beek konden dan gezamenlijk beslissen wat voor “leuks” ze konden gaan doen met een door de gemeente beschikbaar gesteld bedrag. Daar is nu een einde aan gekomen. Voordat Ubbergen in 2015 fuseert wil de gemeente nog een jaartje een kinderburgemeester aan het roer, waarvoor leerlingen uit de groepen 8 van de Ubbergse scholen en die woonachtig zijn in de gemeente Ubbergen, kunnen solliciteren naar het “ambt van jeugdburgemeester”. Dat komt nu in de plaats van het project jeugdgemeenteraad. De leerlingen kunnen nu tot  21 oktober solliciteren naar het ambt van  kinderburgemeester.  Een kinderburgemeester doet ongeveer hetzelfde als de echte burgemeester Paul Wilbers, uitgezonderd het zware vergaderwerk. Via de kinderburgemeester hoopt Ubbergen de tanende belangstelling onder jongeren voor gemeentepolitiek wat op te krikken. Vrijdag ging wethouder Leidy van der Aalst op bezoek bij de scholen in Leuth en Beek en probeerde op deze manier de eventuele kandidaten “warm te maken”, hetgeen erg goed lukte, want op de basisschool ’t Bijenveld te Leuth wilden de meeste leerlingen zich wel kandidaat stellen. Volgende week worden de andere scholen nog bezocht. zie de foto’s van Leuth.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.