1 september 2013

Ivo Hendriks nieuwe Federatiekoning

De Gelderse Schuttersfederatie St. Hubertus hield vandaag haar jaarlijkse schuttersdag in samenwerking met schutterij “De Vriendenkring”en voetbalvereniging VVLK in Leuth op sportpark “De Duffelt in Leuth. Maar liefst 32 schutterijen en Gildes waren naar Leuth gekomen om dit spektakel mee te maken. Na de opening in gebouw, de Vriendenkring,  waar door locoburgemeester Leidy van der Aalst, namens de gemeente Ubbergen de erewijn werd aangeboden, vertrokken de vertegenwoordigers van de verenigingen, inclusief de koningsparen, in optocht naar de sportvelden, waar de officiële opening plaats vond. Daar werd o.a. gesproken door dhr. Cornielje, Commissaris van de Koning, in zijn hoedanigheid als beschermheer van de Federatie. Samen met de Federatiekoning had hij eerst de schutterijen geïnspecteerd. Hij prees o.a. de organisatie in deze prachtige gemeente van “Bergen en van Dalen”. Na de opening gingen de marswedstrijden van start en trokken alle 32 verenigingen, waaronder de Duitse schutterij uit Schottheide, door de straten van Leuth, waar veel publiek langs de weg stond. De tocht eindigde weer op de sportvelden, waar de gehele middag diverse wedstrijden , w.o vendelen, bielemannen en korpsschieten, plaats vonden. Nieuw was het ringsteken per tractor. Hoogtepunt was het Federatiekoningschieten, dat werd gewonnen door Ivo Hendriks, koning van schutterij Eendracht Ooij. Hij schoot de vogel naar beneden en daardoor zal hij het komende jaar, samen met zijn partner Wilma Heinen, de Federatie als schutterskoning, vertegenwoordigen. Voor hen een mooie uitdaging, want a.s. weekend zal dit koningspaar bij schutterij Eendracht, tijdens de jaarlijkse kermis- en schuttersfeesten worden opgevolgd door de ouders van Wilma, Wim en Ans Heinen.  Ook het jeugdkoningschap bleef in de Ooijpolder. Dit werd Lukas Klaassen van schutterij EMM Kekerdom. Carmen Sollman van schutterij Eendracht Ulft schoot bij de koninginnen de vogel er af. zie de foto’s

DSC_2877 naam (Large)

zie reportage omroep Gelderland.