10 juli 2013

Ubbergen heeft een nieuwe website

Sinds enige tijd heeft de gemeente Ubbergen een nieuwe website. De gemeente meldt op deze totaal vernieuwde website: We hebben onderzocht welke zaken onze bezoekers het meest bekijken en gebruiken op de oude website en hebben de nieuwe website daar helemaal op ingericht. Op de homepage vindt u bijvoorbeeld een serviceblok waar u meteen een afspraak kunt maken of contact- en afvalinformatie kunt opvragen. We hebben zoveel mogelijk in handige themablokken ondergebracht, en de zoekfunctie is sterk verbeterd.  De website is ook vernieuwd omdat de oude niet meer voldeed aan de verplichte webrichtlijnen voor toegankelijkheid van de overheid. Omdat de gemeente in een herindelingstraject zit met Ubbergen en Millingen aan de Rijn, zijn ook deze websites vernieuwd en alle drie zijn ze op dezelfde manier ingericht.  Ze worden vanaf nu ook vanuit één gemeenschappelijk MUG-systeem bijgehouden door verschillende redacteuren van alle drie de gemeenten. Dat heeft als (financieel) voordeel dat straks de ombouw naar een nieuwe gemeentesite makkelijker en sneller kan. U kunt daardoor soms informatie tegenkomen, die voor drie gemeenten (Millingen, Ubbergen en Groesbeek) tegelijk aangeboden wordt. De nieuwe website is nog niet klaar. Wij vinden het van belang dat u steeds meer zaken bij uw gemeente digitaal kunt afhandelen. Om deze reden gaan de ontwikkelingen om dit te realiseren door en zult u voor steeds meer zaken 24×7 op deze website terecht kunnen. zie de website

Inwoners Ubbergen 988*213