17 juni 2013

Leerlingen Guido Jansen geven vioolconcert in Beek

Jeugdige vioolleerlingen van Guido Jansen in Beek, gaven op zondagmiddag 16 juni  hun eerste openbare leerlingenconcert in de kleine Bartholomaeuskerk in  Beek. De leerlingen,  in de leeftijd van 7 tot 17 jaar,  spelen soms pas een jaar viool en gaven nu al een prachtig concert. Soms in groepjes en een aantal solo, lieten ze muziek horen van verschillende componisten. Ook deden voor deze gelegenheid een aantal Cello leerlingen van Hugo Doesburg  mee. Het was een genot om te luisteren naar de prachtige klanken en samenspel van de diverse violisten, op de piana bijgestaan door hun leraar Guido Jansen. De leerlingen hebben les in de in 2012 door Guido Jansen gestarte lespraktijk aan de Waterstraat. In de voormalige slagerij van Meeuwsen, die geheel verbouwd is. Zij krijgen  wekelijks hun vioollessen. (www.vioollesnijmegen.nl) en waren daarin al behoorlijk ver gevorderd. Het blijft tenslotte verwonderen: kinderen die muziek maken met een zo eenvoudig en toch complex instrument! zie de foto’s.

DSC_8275_viool