27 maart 2013

Opnieuw Zeearenden langs de Waal gesignaleerd.

Fokke Erhart (Free Nature/Wildernisfoto) meldde het volgende: Op dinsdag 26 maart vloog er een adulte Zeearend hoog over Fort Pannerden bij Doornenburg. Driften op de krachtige oosten wild verdween de vogel in zuidoostelijke richting. Het volwassen kleed was te herkennen aan zijn helder witte staart, lichte kop en snavel. Toen ik de vogel volgde over de weg richting het splitsingspunt van de Rijn en Waal zag ik een onvolwassen Zeearend opvliegen van een zandstrandje langs het Pannerdensch kanaal. Na een tijdje op een dijkje te hebben gezeten koos de vogel het luchtruim en dook op een gans die zijn heil zocht onder water. De gans kon langer  onder water blijven dan de arend in de lucht stil kon blijven staan, maar goed er stond dan ook een stevige wind. Na ongeveer een half uur te hebben rond gehangen verdween deze vogel in noordoostelijke richting uit het zicht.. Fokke meldde dit vervolgens aan mij en ik was toevallig aan de overkant van het water. Helaas lukte het niet om de Zeearenden te fotograferen. De foto hierionder is van Fokko zelf en is al eerder gemaakt.

_fe1210_1576_wildernisfoto